Vanir // Ættir + Support: Vansind

Koncerten afholdes med siddepladser. Du kan læse mere om Richters koncerter & Covid-19 her.

Er I klar til en rejse igennem Nordens dystre tågedale og åbne vidder med melodisk folkemetal leveret af ingen ringere end Vanir & Ættir? Så er Richter stedet denne aften!

Vanir

Vanir spiller en blanding af folk-, black- og dødsmetal. Musikkens fokus er melodiske elementer og historiske fortællinger om barbari, krig, magt og tyraner. Bandet har, siden de blev dannet i 2010, udgivet fem album i fuld længde, der spænder musikalsk fra øl-guzzling højenergisk folkemetal til et mørkere og mere intens Death Metal-influered stil af Viking Metal.

Vanirs tekster kredser om Nordisk mytologi og historiske fortolkning af Vikingernes gerninger. Det er Vanirs mål at formidle disse historier! At holde historien i live og bygge bro mellem mennesker og myter. Vi kan lære meget af historien, og Vanir tror på, at metalmusikken spiller en vigtig rolle i netop at holde historien i live og viderebringe de kulturelle traditioner og aspekter, de selv er influeret af.

Ættir
Ættir er et helt nyt dansk metal-band dannet i 2018 af sangerinden Nanna Barslev og guitaristen Lasse Olufson, begge kendt fra den anerkendte folk metal-gruppe Huldre. Med sig har de Saturnus-trommeslageren Henrik Glass, den virtuose cellist Veronika Kroel Voetmann og den erfarne Tor Petterson på bas, og kvintetten udgør således et erfarent orkester, der udfolder sig optimalt i levende live og samspil med et engageret publikum.

Ættir spiller melodisk metal med elementer af nordisk folkemusik, der i sin helhed vækker mindelser om en fjern fortids levede liv og historierne og sangene derfra. Med Nannas smukke stemme, det nordisk-lyriske univers og Lasses særegne, melodiske guitarriffs og storladne harmonier, skaber Ættir en dragende atmosfære, der fører lytteren gennem Nordens dystre tågedale og åbne vidder. Orkestret skaber en musik, der omfatter livets facetter i al sin pragt – fra smukt til grimt, fra sørgmodigt og melankolsk til lystigt og opløftende. Således har navnet ‘Ættir’ også mange betydninger og henviser blandt andet til slægter, årstiderne og solens gang på himlen – alt sammen noget, som lægger naturens og jordens folk på sinde.

Support: Vansind

Vansind blev dannet i løbet af sommeren 2019 af Danni Lyse Jelsgaard (trommer) og Rikke Klint Johansen (keyboards, fløjte, harmonika) som et folkemusikinspireret metalprojekt, hvis besætning snart også kom til at tælle Gustav Solberg (guitar), Joachim Asmussen (vokal), Line Burglin (vokal) og Morten Lau (bas) samt senest Thor Hansen (guitar). Septetten har til huse i Slagelse skønt dens medlemmer kommer fra det meste af landet, og ligesom medlemmernes geografiske baggrund er også deres musikalske baggrund vidtstrakt. Fælles er en kærlighed til musikken og et ønske om at tilføje den danske musikscene noget djævelsk, dansabelt og dansksproget metal. Med fødderne plantet i den danske muld spilles op til kamp, kædedans og løftede horn når melodierne inspireret af folkemusikken møder solidt metal, buldrende growl og klokkeklar kvindesang. Temaerne er hentet dels i folketroen og den nordiske mytologi og dels i historiens skatkammer, og danner med musikken en helhed der favner både alvor og fest. Der, hvor glimtet i øjet møder glimtet i sværdets stål finder man Vansind. Og hvis man går med i dansen, måske et glimt af Valhal.

Vansind har indspillet sin første single, som har fået titlen ”Valborgsnat” og er tilgængelig på diverse online medier. Siden da er en håndfuld sange dukket frem af disen, og der er også mere akustisk prægede indslag i støbeskeen, og Vansind er ved at være klar til at vise sit ansigt på den danske musikscene. En debutkoncert i selskab med Vanir og Ættir vil være en fantastisk måde at fyre op under vansindet på, og vi kan love en energisk og dedikeret optræden med selvkomponeret musik og masser af horn. De syv medlemmer kommer med både energi og masser af erfaring fra andre, tidligere bands og vil med vikingetøj og attitude sætte festen i gang.

Unummererede siddepladser

UDSOLGT!
Dato: tors 24 sep
Dørene åbner: 19:00
Showstart: 20:00
Forsalg 160,-
FRAADS
UNGERABAT
tors 29 aug
Dør 19:00
Show 20:00
200 DKK
Fredagspunkbash #2
fre 13 sep
Dør 18:30
Show 19:00
145 DKK
Fyr & Flamme // Support: Kryd
fre 20 sep
Dør 19:00
Show 20:00
275 DKK
Løber hjemmefra
Forældet webbrowser

Du besøger denne hjemmeside via en meget forældet webbrowser. Oplevelsen vil være forringet og visse funktioner virker muligvis slet ikke. Vi anbefaler at du i stedet besøger via en opdateret browser, såsom:

Richter · Telefonvej 16, 2860 Søborg · Find vej