Von Dü

Livet er ungdommens løsslupne fester, og livet er børnefamiliernes monotoni. Livet er ensomhed og svære stunder, og livet er berusende lykke og stormende kærlighed. Livet er vores fælles skæbne. Det er temaet på albummet, ’Engangsliv’, der markerer det københavnske band Von Düs 15-års jubilæum. Albummet udkommer den 31. marts 2023.

Siden starten tilbage i 2007 har Von Dü især været kendt for deres energiske koncerter og deres helt særlige evner til at tage den energi med ned på deres udgivelser. Det aktuelle album, ’Engangsliv’, er endnu et eksempel på, at det ni mand store band kan pakke alt fra livets store spørgsmål til fest og fornøjelser ind i energiske og dansevenlige ska- og reggae-rytmer.

Med 15 år på bagen er det københavnske band både helt det samme og noget helt andet end det var, dengang de første gang samledes om musikken. Kun et enkelt bandmedlem er skiftet ud. Til gengæld er temaerne i musikken forandret. Ligesom to tredjedele af bandmedlemmerne har skiftet storbyen ud med livet på landet, og så er der kommet (snart) 19 børn og to hunde til.

Mens Von Dü i 2007 var garant for numre, der kredsede om det unge liv som drengerøve, kommer de nu ud med musik, hvor livet ses fra farkroppens noget mere fornuftige synsvinkel.
I nummeret ’Frikvarter’ ser bandet tilbage på fortidens fordrukne fejltagelser og kræver, at der stadig er plads til et frikvarter, når børnefamiliens fornuft kommer til at fylde lidt for meget.

Allerede på albummets andet nummer ’Alle Veje’, peger bandet retningen ud for, hvad ‘Engangsliv’ er for en størrelse, ligesom nummeret også er en hyldest til selve Von Dü.

“Idéen til temaet var at prøve at skrive en sang om hvad vi kan bidrage med som orkester. Når vi ni er sammen og laver musik, eller spiller live opstår der glæde og samhørighed blandt en masse mennesker, der er meget forskellige. Når alt kommer til alt, ender vi alle det samme sted, og Von Dü er sat i verden for at fylde turen derhen med kærlighed og gode stunder,” lyder det fra forsanger og sangskriver Morten Nygaard.

Catchy Von Dü volapyk

På ’Din Sang’ tager bandet favntag om selve familielivet, der også bogstaveligt talt repræsenteres i musikken. Nummerets catchy volapyk-omkvæd er opfundet af Buffs (Emil Strickers) dengang 3-årige datter, Frida, der en aften helt spontant begyndte at synge det, og Buff var hurtig på optage-knappen. På sangen får Frida hjælp på kor af flere af bandets øvrige børn og af Buff.

“’Din Sang’ er et kontrapunkt i det uskyldsrene vs. det komplicerede liv. Det er ukompliceret i en tid, hvor der er masser, man kan komplicere livet med. Man får lyst til at ønske sig tilbage til det ubekymrede liv,” fortæller Morten Nygaard, der hurtigt fik lyst til at skrive en sang omkring Fridas volapyk-omkvæd.

Børnene er ikke de eneste gæster, der har fundet vej til ’Engangsliv’. Den bundrutinerede rapper og freestyler Per Vers har lagt ord ind på nummeret ’Telefon’. Bandet er stolte over samarbejdet med Per Vers og kalder det selv for definitionen på et vellykket samarbejde.

Holder Von Dü-gryden i kog

’Engangsliv’ har simret siden Von Dü sidste udgivelse ”Bankende Hjerter” i 2016. Gennem de 11 nye numre markerer Von Dü deres 15-års jubilæum med en modenhed og en eftertænksomhed. Ungdommens drukorgier er blevet til sjove fortællinger fra en fjern fortid og erstattet af tanker om voksenlivets op- og nedture.

Koncerten afholdes med ståpladser

Dato: fre 20 okt
Dørene åbner: 20:00
Showstart: 21:00
Forsalg 210,-
FRAADS
UNGERABAT
tors 29 aug
Dør 19:00
Show 20:00
200 DKK
Fredagspunkbash #2
fre 13 sep
Dør 18:30
Show 19:00
145 DKK
Fyr & Flamme // Support: Kryd
fre 20 sep
Dør 19:00
Show 20:00
275 DKK
Løber hjemmefra
Forældet webbrowser

Du besøger denne hjemmeside via en meget forældet webbrowser. Oplevelsen vil være forringet og visse funktioner virker muligvis slet ikke. Vi anbefaler at du i stedet besøger via en opdateret browser, såsom:

Richter · Telefonvej 16, 2860 Søborg · Find vej