Vilma

Bag kunstnernavnet VILMA finder man Marie Vilsbøll – en 26-årig sanger, sangskriver og producer med benene solidt plantet i den jyske muld. Hun er vokset op i en helt almindelig kernefamilie i den vestjyske forstad Resenstad, men flyttede i 2019 til Aalborg for at studere populærmusik og  lydproduktion på Aalborg universitet. VILMA har altid haft musikken tæt på kroppen, spillet violin,  sunget og lyttet til alt fra Keane til Katie Melua i sit barndomshjem – men det var først på  efterskolen, at hun for alvor fik øjnene op for, at musik kan mere end blot at være et hyggeprojekt.

VILMA laver dansksproget, nærværende popmusik med håbet om at give lytteren en forudsætning  for at bearbejde noget inderligt. Med afsæt i kærligheden til sin opvækst i det vestjyske favner  VILMA både magien, det simple og det komplekse i at være et meget følsomt menneske. Hun  opfordrer alle til at droppe den ironiske afstand til egne og andres følelser, når de faktisk fortæller

noget, der er vigtigt for dem. Noget, musikeren selv har haft svært ved gennem store dele af sit liv.  Måske fordi, der særligt i provinsen ikke er tradition for at tale højt om sine følelser.

Jeg har altid haft meget lyst til at fortælle min familie, hvor meget de betyder for mig, men bare at  sige, ”jeg elsker dig,” føles så alvorligt. Den direkte erklæring bliver for meget af det gode, og jeg  kommer helt automatisk til at tage afstand til den, selvom jeg virkelig mener den. Det er bare svært  at snakke om store følelser, men når livet begynder at gøre ondt, har ethvert menneske brug for at  blive hørt – både af sig selv og af andre. 

Med sit kommende debutalbum kærlighedserklæringer – produceret i samarbejde med Morten  Frost, Markus Artved (Lukas Graham, Patrick Dorgan) og Ole B. Meyer (Pauline, JUNG) – trodser VILMA sin indre følelsesforskrækkede ærkejyde og deler ud fra sit personlige følelseskammer. Her  fokuserer hun på kærlighed og de følelser, som hun altid har været bevidst om, men som hun aldrig  rigtigt har sagt højt. Første single, ”Jeg savner dig bare, det er alt”, landede i 2021 og hurtigt blev  VILMA en stemme for dem, der har svært ved at sætte ord på de mest banale, men betydningsfulde  følelser.

Jeg har i skabelsen af mit kærlighedserklærings-projekt fået bearbejdet store dele af min angst. Jeg  har haft, hvad jeg bedst kan beskrive som en lidt ’typisk dansk’ tilgang til at snakke om følelser, hvor  jeg hellere har villet ignorere dem og ”løbe det væk”, hvis jeg var ked af det. Jeg forstår godt, at man  

ikke skal dvæle og forsvinde væk i sine følelser, men slet ikke at snakke om dem, gør lige så meget  skade, fortæller VILMA.

Albummet består dermed af ærlige fortællinger med udgangspunkt i VILMAs nærmeste relationer  og emner, som hun har haft brug for at tale med hver enkelt relation om. Relationer, der strækker  over alt fra venner og familie til sig selv og sin hjemstavn. Samtalerne har resulteret i, at VILMA har  fundet mere ro i relationerne.

– Der er ikke længere noget usagt, og vi ved, hvordan vi hver især har det. Vigtigst af alt er vi  bevidste om den kærlighed, vi har til hinanden, fortæller VILMA.

Det seneste år har VILMA markeret sig som en ny lovende liveartist på den danske musikscene – bl.a. som support for Mads Langer, Carl Emil Petersen, Signe Svendsen og Annika Aakjær. Hun har  sågar været med Signe Svendsen på tour som en integreret del af musikerens band. Navne som  Benjamin Hav, Teitur og Jonah Blacksmith har sendt anerkendende ord VILMAs vej og delt de små  covers, hun lavede af deres sange under sit kreative tiltag, karantænecovers.

VILMAs debutalbum udkom den 21. april – på hendes egen fødselsdag – som et symbol på, at  albummet som helhed er en kærlighedserklæring til VILMA selv. Pladen udkom også i en  selvdesignet vinyludgave med små historier og illustrationer til hver sang.

Koncerten afholdes med unummererede siddepladser

Dato: tors 9 nov
Dørene åbner: 19:00
Showstart: 20:00
Forsalg 170,-
Teenage Bottlerocket [US] // Support: The 20Belows
ons 4 okt
Dør 19:00
Show 20:00
220 DKK
Sly & The Man
fre 6 okt
Dør 19:00
Show 20:00
165 DKK
Signe Svendsen
lør 7 okt
Dør 19:00
Show 20:00
265 DKK
Kira Mac [UK] // Support: Zeup [DK]
tors 12 okt
Dør 19:00
Show 20:00
170 DKK
Forældet webbrowser

Du besøger denne hjemmeside via en meget forældet webbrowser. Oplevelsen vil være forringet og visse funktioner virker muligvis slet ikke. Vi anbefaler at du i stedet besøger via en opdateret browser, såsom:

Richter · Telefonvej 16, 2860 Søborg · Find vej