Tyrkisk aften: Sufisticated (TUR/DK) // AySay (TUR/DK)

Sufisticated: Fuat Talay & Mashti (TUR/DK)

Fuat Talay synger og spiller baglama (saz), som er et af Anatoliens mest karakteristiske instrumenter. Dens lange tynde hals, dens runde krop og de 3 dobbeltstrenge kendertegner folkemusikkens særegne lyd. Fuat Talay er uddannet på Kunst- og Musikakademiet i Tyrkiet. Politisk ustabilitet og ytringsforbud tvang ham til at forlade hjemlandet til fordel for Danmark, hvor han har boet et par årtier og udgivet adskillige albums, både solo og i samarbejde med andre musikere. Fuat Talay dyrker et musikalsk crossoverlandskab, hvor den anatolske folkemusik bl.a. krydres med sufi- og alevimusik. Det er musik, hvor de traditionelle toner og melodier fra forskellige etniske instrumenter blandes med elektronisk musik, og en blød, lækker lyd smyger sig om lytteren.

Bag navnet Mashti gemmer sig komponisten, produceren og DJ’en Mads Nordheim. Mashti har igennem årtier arbejdet med den elektroniske musik, og blander den med akustisk og gammel traditionel musik fra forskellige steder i verden, så som Indien, Iran og Tyrkiet.

AySay (TUR/DK)

Luna Ersahin er født ind i en tokulturel familie: hendes mor er dansk, hendes far er kurdisk/tyrkisk. I hendes verden var det lige så naturligt at blive lagt i seng til ”solen er så rød mor” som til en tyrkisk folkevise på instrumentet saz. I takt med, at hun blev ældre, blev det vigtigere og vigtigere at finde ud af, hvor man fandt sin stemme; personligt men i allerhøjeste grad også musikalsk. Det er i kølvandet pa denne identitetsrejse, at AySay blev skabt.

AySay’ er en trio, hvis lyd har udgangspunkt i Luna Ersahin, som bringer den mellemøstlige folkemusik ind i den vestlige musikkultur. I spændingsfeltet her skabes en stemning, der farves af tekster pa dansk såvel som tyrkisk. Med både klassisk mellemøstlige rytmer og instrumenter som Saz og Darbuka i samspil elektrisk guitar og samples, forsøger de at udviske grænserne mellem øst og vest.

Sufisticated

AySay

Facebook event

 

Dato: fre 24 maj
Dørene åbner: 19:00
Showstart: 20:00
Forsalg 90,-
Køb billet
FRAADS
UNGERABAT
tors 29 aug
Dør 19:00
Show 20:00
200 DKK
Fredagspunkbash #2
fre 13 sep
Dør 18:30
Show 19:00
145 DKK
Fyr & Flamme // Support: Kryd
fre 20 sep
Dør 19:00
Show 20:00
275 DKK
Løber hjemmefra
Forældet webbrowser

Du besøger denne hjemmeside via en meget forældet webbrowser. Oplevelsen vil være forringet og visse funktioner virker muligvis slet ikke. Vi anbefaler at du i stedet besøger via en opdateret browser, såsom:

Richter · Telefonvej 16, 2860 Søborg · Find vej