Sylvester Larsen

Sylvester sætter ild til natten og sætter computeren i skammekrogen

Sylvester Larsens niende soloalbum ‘Sætter ild til natten’ er drevet af spilleglæde og legesyge og er en tilbagevenden til uperfekt musik – spillet af rigtige mennesker.

Da Sylvester mødtes med producer Kasper Rasmussen for at snakke om indspilningen af musikerens næste album, kom der et utraditionelt forslag på bordet.

“Skal vi ikke indspille sangene uden click track?”, spurgte den tidligere Saybia-guitarist. At indspille med click track vil sige, at trommeslageren holder takten ved at have lyden af en metronom i sine høretelefoner, så tempoet ikke bevæger sig op og ned.

Sylvester syntes, idéen var spændende, og efter grundig øvning gik de fire mand i studiet og indspillede albummets tretten sange på godt og vel fire dage.

At besejre døden

På ‘Sætter ild til natten’ er computeren sat i skammekrogen på mere end én måde. Tidens algoritmedominerede samfund og menneskers tiltagende skærmafhængighed er temaer, der belyses i flere af sangene.

‘Ekko’ handler om en teenager, der bliver så forelsket i sin digitale dobbeltgænger, at hun til sidst ikke kan holde sit virkelige jeg ud og tager permanent tilflugt i sin avatar. En slags moderne Narcissus-tragedie udspiller sig til tonerne af et tungt rockende band flankeret af psykedeliske synthesizers.

I ‘Imperium’ er mennesket tættere end nogensinde før på at besejre døden og opnå gudestatus, men alting kommer med en pris, og Sylvester konstaterer sørgmodigt “men inderst inde har vi nok mistet os selv”.

Verdens ustabilitet ligger som en skygge over albummet, men der anes hele tiden et lys for enden af tunnellen, for “selv en kryster finder mod, til glæde og gavn og i kærlighedens navn”, som det lyder i albummets åbningssang ‘Alt springer ud’.

De glade 70’ere

Musikerne på albummet har medvirket på flere af Sylvesters tidligere plader, og det er tydeligt, at alle har haft en fest med den gamle tilgang til indspilningerne.

“Det er noget befriende over ikke at rette de små skønhedsfejl, som der er hist og pist. Det får tingene til at leve på en helt anden måde”, siger Sylvester.

Gamle koryfæer som bl.a. Supertramp, Stevie Wonder, Billy Joel har altid været store inspirationskilder for Sylvester, og det kan både høres i produktionen og sangskrivningen. Holdet af musikere består af Mikkel Sørensen, som er medkomponist på flere af sangene, Kenni Andy Jørgensen (Baal, Mike Tramp) og Klaus Nielsen (Grandmaster Dee Pee).

Celebrate

Selvom der synges på dansk på alle tretten sange, er der alligevel en sang, hvor det engelske har sneget sig ind i omkvædet. ‘Celebrate’, som er albummets fokustrack, tager lytteren med på en tur gennem byen på en dag hvor alt går op i en højere enhed og begejstringen synges ud med linjerne: “Celebrate, I’m having this doo-ron-ron-ron, uh what a feeling”.

‘Sætter ild til natten’ udkommer d. 3. maj, og Sylvester tager med sit band på efterårstour i efteråret 2024.

Koncerten afholdes med ståpladser

Dato: lør 21 sep
Dørene åbner: 19:00
Showstart: 20:00
Forsalg 165,-
KLUBIEN & DANSEORKESTRET
fre 7 jun
Dør 19:00
Show 20:00
320 DKK
NATBOKS X UNG-SKAB X LYSAAR X REPLIKA
lør 8 jun
Dør 19:00
Show 20:00
140 DKK
Chapper
FOR BØRN
søn 9 jun
Dør 11:00
Show 12:00
125 DKK
Fredagspunkbash #2
fre 13 sep
Dør 18:30
Show 19:00
145 DKK
Forældet webbrowser

Du besøger denne hjemmeside via en meget forældet webbrowser. Oplevelsen vil være forringet og visse funktioner virker muligvis slet ikke. Vi anbefaler at du i stedet besøger via en opdateret browser, såsom:

Richter · Telefonvej 16, 2860 Søborg · Find vej