Lumsk [NO] // Support: Vansind // Lost Dawning

Lumsk, oprindeligt dannet i byen Trondheim i 1999, var sandsynligvis et af de første ensembler, der var ”bygget til folk” fra bunden. Deres unikke blanding af folk, progrock og metal har således lagt fundamentet for nutidens folk metalgenre.

Lumsk udgav debutalbummet ”Asmund Fregdegjaevar” i 2003 og fulgte op med albummet ”Troll” i 2005. Samme år blev Lumsk den første gruppe til at modtage det eftertragtede legat fra by:Larm festivalen. Pengene blev brugt til at finansiere bandets 3 album, ”Det Vilde Kor”, som udkom i 2007.

Efter 16 års dvale er Lumsk nu tilbage, og udgav tidligere i år albummet ”Fremmde Toner”, med den nye vokalist, Mari klingen, i front og den nye guitarist Roar Grindheim. Albummet bliver fulgt op med længe ventede liveoptrædener og en af dem er altså lige her på Richter.

Vansind

Vansind blev dannet i sommeren 2019 som et folkinspireret metalband. Selvom der er store forskelle i den musikalske baggrund, er kærligheden til musikken et samlende omdrejningspunkt i ønsket om i fællesskab at tilføje noget nyt og anderledes til den Danske folk metal scene.

Med rødderne godt plantet i den Danske muld ønsker Vansind at byde op til kamp, kædedans og løftede drikkehorn med de folk inspirerede melodier som møder tung metal, mørk growl og ren kvindevokal. Tekstuniverset er inspireret af den mørkere side af den nordiske mytologi og skandinaviske sagn og historie.

Debuterende i 2020 med singlen ’Valborgsnat’ og med den opfølgende ep ’MXIII’ i 2021, var Vansind klar til at indtage de danske spillesteder på ’Den Farefulde Tour’ som bragte Vansind rundt i hele kongeriget i løbet af efteråret 2021.

Efter udgivelsen af to singler i foråret 2022, ’Håbet Er Sort’ og ’Asgaards Kald’ og en succesfuld miniturné rundt i Danmark, ’The Fire That Burns pt 1’ i. april, står Vansind nu endnu stærkere og sammenspillet.

Vansind er derfor parate til det næste togt og arbejder på deres debut fuldlængde plade som snarest vil ramme Danmark og verden.

Så medbring jeres mjød og møer og slut jer til os til en energisk folk metaltogt!

Lost Dawning

LOST DAWNING er et Internationalt power metal band med base i Aalborg, Danmark. De spiller det traditionelle brand af Europæisk Power Metal som den danske metal scene har manglet i mange år, som man kender den fra bands som Freedom Call, Sonata Arctica og gammel Nightwish.

Bandet blev dannet i 2020 af trommeslager Daniel Engström og guitarist William Øgaard, som et to-mandsprojekt. Det har siden udviklet sig til et komplet band, der havde sin live-debut i November 2021 som opvarmning for de tyske Power-legender, Stormwarrior.

Debut EP’en ”Embers of Dusk” fra 2022 blev mødt med positiv respons fra den Europæske metal-scene, og bandet er lige nu i gang med at erobre klubber i Nordeuropa frem til Sommeren 24’ hvor de går i studiet for at optage deres debut LP.

Koncerten afholdes med ståpladser

Dato: lør 18 nov
Dørene åbner: 19:00
Showstart: 20:00
Forsalg 160,-
KLUBIEN & DANSEORKESTRET
fre 7 jun
Dør 19:00
Show 20:00
320 DKK
NATBOKS X UNG-SKAB X LYSAAR X REPLIKA
lør 8 jun
Dør 19:00
Show 20:00
140 DKK
Chapper
FOR BØRN
søn 9 jun
Dør 11:00
Show 12:00
125 DKK
Fredagspunkbash #2
fre 13 sep
Dør 18:30
Show 19:00
145 DKK
Forældet webbrowser

Du besøger denne hjemmeside via en meget forældet webbrowser. Oplevelsen vil være forringet og visse funktioner virker muligvis slet ikke. Vi anbefaler at du i stedet besøger via en opdateret browser, såsom:

Richter · Telefonvej 16, 2860 Søborg · Find vej