Girls In Airports

Siden Girls in Airports fandt sammen i 2009 har de konstant søgt at udvide deres lydunivers med nye  musikalske inspirationer – på tværs af moderne jazz, global folklore, minimalisme, synthesizer-musik og en  atmosfærisk lyd, der har fået anmelderne til at sammenligne bandet med så forskellige navne som Brian  Eno, Radiohead, King Crimson, Jon Hassell, Sun Ra og Jan Garbarek. Girls in Airports er en af få unge,  danske indie-jazzbands, som er lykkes med at slå igennem i udlandet. I Tyskland repræsenteres de af et af  landets førende bookingselskaber og spiller for fyldte koncertsale, hvor end de kommer hen. Bandet har  turneret i lande som USA, Kina, Brasilien, og i det meste af Europa.

I november 2020 udgav Girls in Airports deres sjette album, der bærer titlen ”Dive”. Albummet er skabt ud  fra en indre nødvendighed og markerer en frisættelse af bandets lyd, hvor ideerne pibler frem på en måde,  der er ny i bandets musik. På albummet vender bandet tilbage til den nerve og energi, der fik musikerne til  at finde sammen i 2009. Som noget nyt er melodierne ikke bærende i musikken, men optræder i stedet som kollektive forløb, der afspejler sindets bevægelser mellem lys og mørke, liv og død, optimisme og  mismod.

Lyduniverset er en videreudvikling af bandets genreløse lyd, men bevæger sig mod mere udsvævende  passager og psykedeliske stemninger. Musikken tager kompositoriske vandringer i sindet og åbner op for  en eksistentiel abstraktion, der afspejler, hvordan bandmedlemmerne i mødet med musikken dykker ned i  noget, der er større end dem selv og transcenderer dem fra et ‘jeg’ til et ‘vi’. Med en mindre melodisk lyd  og en mætning af følelser, stemninger og selvstændige fortællinger tages lytteren med på denne rejse ind i  musikken og ind i sig selv.

”Dive” blev i maj 2021 fulgt af albummet ”Leap”, der er kulminationen på et toårigt samarbejde med  Aarhus Jazz Orchestra. Bigbandets fjorten medlemmer tilfører sammen med violinist Nils Gröndahl en  organisk detaljerigdom til kvartettens særlige lyd. Det er et ambitiøst værk, som flytter bigband-lyden ind i  nutiden, og viser hvor magisk og levende et stort jazzorkester kan lyde.

Girls in Airports består af Martin Stender på saxofon, Mathias Holm på keyboards, Victor Dybbroe på  perkussion og Anders Vestergaard på trommer.

Koncerten afholdes med ståpladser

UNGERABAT
Dato: fre 23 feb
Dørene åbner: 19:00
Showstart: 20:00
Forsalg 245,-
FRAADS
UNGERABAT
tors 29 aug
Dør 19:00
Show 20:00
200 DKK
Fredagspunkbash #2
fre 13 sep
Dør 18:30
Show 19:00
145 DKK
Fyr & Flamme // Support: Kryd
fre 20 sep
Dør 19:00
Show 20:00
275 DKK
Løber hjemmefra
Forældet webbrowser

Du besøger denne hjemmeside via en meget forældet webbrowser. Oplevelsen vil være forringet og visse funktioner virker muligvis slet ikke. Vi anbefaler at du i stedet besøger via en opdateret browser, såsom:

Richter · Telefonvej 16, 2860 Søborg · Find vej