De Efterladte

Caféscenen

De efterladte – Peter H. Olesen (sang og tekster) og Michael Lund (musik og instrumenter) har spillet sammen siden 2008. Duoen har siden 2011 udsendt fire kritikerroste album og senest udkom i oktober 2018 albummet ‘Synger dagen ind’.

Hvor De Efterladte i udgangspunktet for 10 år siden var sange skrevet og spillet på akustisk guitar, er der siden kommet mere og mere fokus på at lave keyboardbaseret stemningsmusik, De Efterladtes bud på electronica, kunne man kalde det. Det nye albums lydbillede er skabt af en mindre instrumentpark af Moog- og Korg-synthesizere, el-piano, mellotron, omnichord og andre keyboards. Guitarerne, de få steder de overhovedet optræde, ligger langt tilbage i lydbilledet som motor og rytme. Alt er i udgangspunktet stadig håndspillet med en lyd, der vægter rum, stemning og tilfældets poesi fremfor digital vellyd og effektiv punch.

De efterladte er:
Peter H. Olesen, som synger og skriver ordene. Det gjorde han tidligere i Olesen-Olesen og – hvis nogen husker så langt tilbage – i Greene og Sort-Hvide Landskaber. Han har lavet musik siden begyndelsen af 1980’erne. Når han ikke skriver tekster til De efterladte udgiver han romaner og digtsamlinger. Senest udkom i december 2018 digtsamlingen ‘Jeg er en kaktus, jeg passer mig selv’.
Michael Lund, der har spillet musik mindst lige så længe som Peter, både i egne grupper og som sideman i fx Olesen-Olesen, dengang på lap steel og dobro. Siden er han sprunget ud som komponist og nu spiller han alskens instrumenter.
Og Boi Holm må ikke glemmes. Han er så at sige duoens tredjemand: producer, tekniker, kollega, gammel ven – og det fremmede øre. Han spiller på alt, hvad der kan spilles på og betjener teknikken.

De Efterladte

Facebook event

Dato: tors 24 okt
Dørene åbner: 19:00
Showstart: 20:00
Forsalg 100,-
Køb billet
Teenage Bottlerocket [US] // Support: The 20Belows
ons 4 okt
Dør 19:00
Show 20:00
220 DKK
Sly & The Man
fre 6 okt
Dør 19:00
Show 20:00
165 DKK
Signe Svendsen
lør 7 okt
Dør 19:00
Show 20:00
265 DKK
Kira Mac [UK] // Support: Zeup [DK]
tors 12 okt
Dør 19:00
Show 20:00
170 DKK
Forældet webbrowser

Du besøger denne hjemmeside via en meget forældet webbrowser. Oplevelsen vil være forringet og visse funktioner virker muligvis slet ikke. Vi anbefaler at du i stedet besøger via en opdateret browser, såsom:

Richter · Telefonvej 16, 2860 Søborg · Find vej