Dans & Lær

Det her bliver anderledes. Det her bliver opfindsomt. Det her bliver GODT! Denne aften indhylles Richter i tonerne af pop, rock og synth blandet med fuglekvidder. Jeps, det er pip-pop og det bliver piv-godt!

Hvis Darwins idé om “survival of the fittest” gjaldt i musikkens verden, ville Dans & Lær være en af den slags skabninger, der ikke burde findes. Bandet baserer nemlig alt deres musik på ældre optagelser af fuglestemmer og dertilhørende speaks. Fra begyndelsen var der derfor ingen forventninger fra kvartettens egen side om, at fuglemusikken ville egne sig til liveoptrædener. Og mange andre har været og er fortsat stærkt i tvivl om, hvad man skal stille op med et fænomen som Dans & Lær. Alligevel står Dans & Lær nu stærkere end nogensinde: Bandet udgav i slutningen af 2018 deres mest ambitiøse album til dato, dobbeltalbummet “Fra Fugl Til Fugl” og i 2019 venter et tiårsjubilæum.

Med ’Fra Fugl Til Fugl’ slår Dans & Lær fast, at de ikke alene er en opfindsom gruppe, men også et band med ambitioner. Efter tre album, der var skåret helt efter gør-det-selv-skabelonen, har produktionen med det nye album fået en overhaling. Bandet hentede til de indledende indspilninger forstærkning i den kompetente producer Joshua (MØ, Mew, Kent) og rykkede i Echo Zoo Studios i Eastbourne på den engelske sydkyst. Her strømmede al lyd gennem Tony Viscontis gamle lydpult, der blandt andet blev brugt på David Bowies ’Scary Monsters’.

Resultatet er en bred palet af numre, der strækker sig fra den stramme og poppede ‘Gærdesanger’ over den sfæriske og melankolske ’Jernspurv’ til den løsslupne og næsten 11 minutter lange ’Tornirisk’.Som på de tidligere udgivelser sampler Dans & Lær på ’Fra Fugl Til Fugl’ fra Dansk Ornitologisk Forbunds kassettebånd ’Havens Fugle’ fra 1968. På det nye album tager Dans & Lær dog skridtet videre og sætter musik til samtlige fugle på det kassettebånd, som hele bandets karriere er baseret på! Desuden udvider kvartetten tekstuniverset, eftersom de ikke længere blot kopierer bidder af ornitologen Ole Geertz-Hansens tekstforlæg, men for første gang spæder til med egne lyriske input.

Det bliver en stærkt aften, hvor det er tilladt at danse, det er tilladt at pippe med og hvem ved; måske du også lærer noget?

Facebook Event

Dans & Lær

Dato: lør 18 maj
Dørene åbner: 20:00
Showstart: 21:00
Forsalg 100,-
Køb billet
FRAADS
UNGERABAT
tors 29 aug
Dør 19:00
Show 20:00
200 DKK
Fredagspunkbash #2
fre 13 sep
Dør 18:30
Show 19:00
145 DKK
Fyr & Flamme // Support: Kryd
fre 20 sep
Dør 19:00
Show 20:00
275 DKK
Løber hjemmefra
Forældet webbrowser

Du besøger denne hjemmeside via en meget forældet webbrowser. Oplevelsen vil være forringet og visse funktioner virker muligvis slet ikke. Vi anbefaler at du i stedet besøger via en opdateret browser, såsom:

Richter · Telefonvej 16, 2860 Søborg · Find vej