Nyheder

Lars Månsson Sloth

Pressemeddelelse: Ny spillestedsleder på Richter

Richter, 7. marts 2023

Richter henter markant og erfaren spillestedsleder til at tage spillestedet videre til det næste niveau. Det er med stor stolthed, at vi i dag kan præsentere Lars Månsson Sloth som ny spillestedsleder på Richter.

Richter satte i starten af 2023 jagten ind på en ny spillestedsleder, da vores leder igennem de første 4 år søgte nye udfordringer. Efter en god proces med et særdeles stærkt ansøgerfelt, faldt valget på Lars Månsson Sloth. Richters bestyrelsesleder, Lars Bertolt Winther, udtaler:

I Richters bestyrelse er vi utroligt glade for, at kunne annoncere Lars Sloth som ny spillestedsleder. Det er med stor stolthed, at vi har rekrutteret så stor en kapacitet som Lars, og det siger jo også meget om Richter og stedets potentiale, at han har valgt os til.”

Lars Månsson Sloth har mere end 20 års erfaring som kulturleder – de sidste 14 år som leder af det regionale spillested Gimle i Roskilde, som er et af de mest aktive danske spillesteder, og som, ligesom Richter, hviler på frivillighed. Sideløbende har Lars i 10 år siddet i bestyrelsen for Dansk Live (brancheorganisation for spillesteder og festivaler), heraf 4 år som bestyrelsesleder. Hertil har han været en af initiativtagerne til- og dybt engageret i arbejdet med at udvikle Roskildes Musikby-strategi.

Lars Månsson Sloth udtaler om ansættelsen:

”Richter er for mig som erfaren spillestedsleder en virkelig spændende ny udfordring, og jeg glæder mig til samarbejdet med frivillige, medarbejdere og bestyrelse. Det er fantastisk at få lov til at stå ved roret på så nyt et spillested, hvor der er så mange muligheder og allerede så stærk en frivillighedsorganisation – Richter er for mig frivillighed, medejerskab og engagement.”

Øget lokalforankring, frivilligudvikling og skærpet kunstnerisk profil

2023 markerer ligeledes starten på en ny strategiperiode for Richter. Strategien løber fra 2023-2025, og fokuserer i overskrifter på en øget lokalforankring og synlighed i Kommunen, udvikling af den kunstneriske profil, samt frivilligudvikling. ”Bæredygtige bundlinjer” er omdrejningspunktet for strategien, hvor Richter den kommende periode vil fortsætte- og styrke arbejdet med miljø- og energimæssig bæredygtighed, social bæredygtighed gennem frivilligudvikling og lokale partnerskaber, kunstnerisk bæredygtighed, hvor der arbejdes med hele den musikalske fødekæde fra lokalt vækstlag til de største artister og økonomisk bæredygtighed. Strategien taler på den måde også ind i nogle af Gladsaxestrategiens målsætninger, som vi som lokal institution ønsker at bakke op om- og bidrage til.

Dette arbejde skal Lars, sammen med Richters øvrige organisation, stå i spidsen for. Richters bestyrelsesleder, Lars Bertolt Winther, udtaler herom:

”Vi har store ambitioner for Richter over de kommende år – både hvad angår udvikling af vores frivilligmiljø, opdyrkelse af partnerskaber og styrkelse af vores betydning for- og rolle i kommunen. Vi er sikre på, at Lars, med al den erfaring han kommer med, er den helt rigtige til at hjælpe os med at indfri de ambitioner, og glæder os enormt meget til samarbejdet.”

Lars Månsson Sloth supplerer:

”Jeg har med stor fornøjelse dykket ned i Richters nye strategi, og kan konstatere at ambitionsniveauet er højt og udviklingspotentialet stort. Det er virkelig flot, hvad man har nået siden åbningen i 2018, på trods af corona-årene. Det arbejde skal nu konsolideres med en endnu stærkere profil, etablering af nye samarbejder, og en fortsat udvikling af frivilligheden. Jeg glæder mig helt vildt til at få fingrene ned i mulden, og komme i gang med arbejdet på Richter og for en kulturambitiøs Kommune som Gladsaxe.”

Lars Månsson Sloth tiltræder stillingen som spillestedsleder på Richter pr. 1. april 2023.

Souvenirs
fre 24 mar
Dør 19:00
Show 20:00
160 DKK
500 års musikhistorie på 5 kvarter – med Hammer og Cilius
UDSOLGT!
tors 30 mar
Dør 19:00
Show 20:00
210 DKK
Richter & Gladsaxe Bibliotekerne præsenterer
ZINDY – 30 års jubilæums TOUR
fre 31 mar
Dør 19:00
Show 20:00
195 DKK
Cabal // Support: HENRET // DETHRXNER
lør 1 apr
Dør 19:00
Show 20:00
195 DKK
Forældet webbrowser

Du besøger denne hjemmeside via en meget forældet webbrowser. Oplevelsen vil være forringet og visse funktioner virker muligvis slet ikke. Vi anbefaler at du i stedet besøger via en opdateret browser, såsom:

Richter · Telefonvej 8F, 2860 Søborg · Find vej